سال جهش تولید با مشارکت مردم
سه شنبه ،23 اردیبهشت 1404
دفتر هماهنگی امور استان‌ها
  • 1401/12/14 - 11:30
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

برگزاری اولین کنکره ملی مراکز خدمات جهاد کشاورزی کشور

 

وزیر جهاد کشاورزی بر لزوم توجه به امر ترویج تاکید کرد و گفت: با کمک مروجان می‌توانیم بهره‌وری و نفوذ دانش در بخش کشاورزی را بالا ببریم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سیدجواد ساداتی‌نژاد در مراسم اولین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی که در محل اجلاس سران برگزار شد، گفت: مروجان مهمترین عناصر وزارت جهاد کشاورزی و به عنوان سرپنجه‌های اصلی قدرت بخش کشاورزی ایران هستند که به کشاورزان کمک می‌کنند و به هر میزان دانش، توانمندی و دسترسی به فناوری آنان بیشتر باشد، عملا حوزه کشاورزی ما از اقتدار بالاتری برخوردار خواهد بود.

وی با بیان این که تخصیص حق بهره‌وری و کارآیی به مروجان پهنه لازم است، افزود: اگر به بخش ترویج توجه بیشتری کنیم، می‌توانیم بهره‌وری و نفوذ دانش در بخش کشاورزی را بالا ببریم.

مقام عالی وزارت با اشاره به اهمیت اطلاعات و آمار بخش کشاورزی، یادآور شد: مقام معظم رهبری در نمایشگاه دستاوردهای کشاورزی دستیابی به آمار و اطلاعات دقیق در بخش کشاورزی تأکید داشتند، بنابراین هرچه اطلاعات دقیق‌تر باشد، برنامه‌ریزی مناسب‌تر می‌شود، باید یکبار برای همیشه در حوزه اطلاعات به شرایط مطلوبی برسیم.

ساداتی‌نژاد با تاکید بر این که تکمیل رصدخانه کشاورزی مهم‌ترین اولویت کاری وزارت جهاد کشاورزی است، یادآور شد: زمانی که اطلاعات ما دقیق و به‌روز باشد، یعنی بدانیم در کجا چه محصولی به چه میزانی و در کدام استان‌ها تولید می‌شود، امنیت و قدرت غذایی کشور نیز مشخص خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز امنیت غذایی در دنیا قدرت است، افزود: امروز حکمرانی غذا در دنیا مطرح است و هرچه تلاش ما در تولید مواد غذایی بیشتر باشد، صادرات نیز افزایش می‌یابد و از سوی دیگر قدرت کشور در منطقه افزایش خواهد یافت.

وی با بیان این که با شروع دولت سیزدهم 5 محور را در اولویت کاری وزارت جهاد کشاورزی قرار داده‌ایم، اظهار کرد: باید غذای مردم ایران را تامین کنیم، در عین حال کشاورز نیز باید از معیشت مناسبی برخوردار باشد که تنها راه دستیابی به این مهم کشاورزی قراردادی است.

ساداتی‌نژاد گفت: به دنبال کشاورزی قراردادی واقعی هستیم؛ یعنی باید برای کشاورز تامین مالی انجام دهیم تا با افزایش بهره‌وری درآمدش بیشتر شود، به همین منظور نیاز است که بخش خصوصی پای‌ کار بیاید.

وی با اشاره به اینکه الگوی کشت از دیگر موضوعات دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: این الگو ابلاغ شده، البته دینامیک است و اعلام کردیم که می‌تواند بر اساس نظرات کارشناسان بروزرسانی و اصلاح شود.

مقام عالی وزارت اضافه کرد: تلاش داریم که در حوزه مالی به اجرای الگوی کشت کمک کنیم، البته در سال 1402 برای اولین بار ردیف بودجه‌ای برای این بخش اختصاص یافته است که با وجود اینکه ممکن است این اعتبار کم باشد اما می‌تواند مسیر را برای اجرای این کار مساعد کند.

وزیر جهاد کشاورزی به سنددار شدن اراضی کشاورزی اشاره کرد و گفت: در ابتدای دولت سیزدهم 4 درصد اراضی سند داشتند اما امروز 23.3 درصد از اراضی کشاورزی صاحب سند شده‌اند و تا پایان سال آینده رفع تداخلات را به اتمام می‌رسانیم و تا پایان دولت هم تمامی اراضی کشاورزی سنددار می‌شوند زیرا پیش از این کشاورز ما با وجود داشتن زمین برای دریافت تسهیلات بانکی امکان استفاده از این وثیقه را نداشت.

وی افزود: همچنین سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی از دیگر محورهای مهم وزارت جهاد کشاورزی است بنابراین باید از سرمایه‌گذاران دعوت شود که در زنجیره ارزش محصولات کشاورزی سرمایه‌گذاری کنند و حمایت‌های لازم خودشان را در این بخش داشته باشند که این امر نیز به روسای جهاد کشاورزی استان و شهرستان‌ها برمی‌گردد.

ساداتی‌نژاد به برنامه کاشت یک میلیارد درخت در چهار سال آتی اشاره کرد و افزود: بنا است تا بر پایه آب سبز، گونه‌های بومی، اقلیم و با مشارکت مردمی این مهم محقق شود.

به گفته وی، قرار است تا سال 2030 یک تریلیون درخت در دنیا برای ترسیب کربن و حفاظت از منابع طبیعی کاشته شود.

 
 
 
 
بیانیه پایانی اولین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی اعلام شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، متن بیانیه اولین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی به شرح زیر است؛

اولین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی، نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، معاونین وزیر، روسای سازمان‌‌های مستقل، روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌‌ها، مسوولان دفاتر حوزه‌های نمایندگی ولی فقیه، روسای بسیج، مدیران هماهنگی ترویج کشاورزی، روسای مراکز جهادکشاورزی دهستان و جمعی از صاحب‌نظران و کارشناسان بخش کشاورزی در تاریخ نهم اسفند ماه سال 1401 در مرکز همایش‌‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

ضمن اعلام آمادگی کامل مدیران صف و ستاد وزارت جهاد کشاورزی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در سال مزین به نام تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین و اجرای برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی دولت مردمی با تصریح ضرورت برگزاری سالانه کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی با هدف انسجام برنامه‌ای و اهتمام ویژه برای پیشبرد سیاست‌ها و برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در راستای خدمت‌رسانی هرچه بهتر به جوامع کشاورزی، روستایی و عشایری، با هدف بهبود خوداتکایی در تولید محصولات کشاورزی و تامین امنیت و اقتدار غذایی کشور، موارد ذیل را در چارچوب بیانیه پایانی اولین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی، مورد تایید و تاکید قرار داده است:

1ـ تمرکز بر ماموریت‌های راهبردی، کلان و اولویت‌دار وزارت جهاد کشاورزی، شامل؛ اجرای الگوی کشت محصولات کشاورزی، توسعه دیپلماسی غذایی، افزایش سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، سنددار شدن اراضی کشاورزی، توسعه کشاورزی قراردادی، حفظ و احیای محیط‌ زیست و منابع طبیعی، مشارکت موثر برای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت؛

2- توجه ویژه به نقش، جایگاه و مسوولیت اساسی مراکز جهاد کشاورزی در پیشبرد اهداف و اجرای برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی؛

3ـ اهتمام شایسته و برنامه‌ریزی لازم به منظور بهبود ساختار سازمانی و ایجاد ردیف اعتباری ویژه مراکز جهاد کشاورزی دهستان؛

4ـ اولویت‌بخشی به نقش حاکمیتی مراکز جهاد کشاورزی مشتمل بر وظایف هدایتی، آموزشی ـ ترویجی، اجرایی و عملیاتی نمودن برنامه واگذاری وظایف تصدی‌گری تدارکاتی و پشتیبانی به بخش غیردولتی؛

5ـ اقدام اساسی برای تأمین منابع کافی از محل اعتبارات ملی و استانی برای نوسازی، تجهیز و تکمیل زیرساخت‌ها و به طور خاص تامین و تجهیز ناوگان خودرویی مراکز جهاد کشاورزی؛

6ـ توجه به منزلت و اقدام اساسی برای ارتقای انگیزه و مزایای مادی و معنوی کارکنان شاغل در مراکز جهاد کشاورزی؛

7ـ سیاست‌گذاری موثر برای توسعه تحقیقات کاربردی و تقاضامحور در راستای پیشبرد سیاست‌ها و برنامه‌های اولویت‌دار وزارت جهاد کشاورزی منطبق بر نیازهای واقعی عرصه‌های کشاورزی و منابع طبیعی؛

8ـ تحول بنیادین آموزش و ترویج کشاورزی برای نیل به نظامی برخوردار از مدیریت یکپارچه و انسجام سازمانی، با رویکرد تسهیل‌گری، مخاطب‌مداری و توجه به تمامی ظرفیت‌های جوامع محلی به منظور توسعه سرمایه‌های انسانی و اجتماعی بخش کشاورزی و منابع طبیعی؛

9ـ توجه ویژه به نقش و جایگاه زنان و جوانان به عنوان عناصر تاثیرگذار خانواده‌های کشاورزی، روستایی و عشایری در برنامه‌های توسعه بخش کشاورزی و منابع طبیعی.

امید است این مجال و فرصت پیش ‌آمده، موقعیتی فراهم آورد تا مراکز جهاد کشاورزی به عنوان کانون هدایت میدانی تولید کشاورزی و اصلی‌ترین عنصر ساختاری شبکه ترویج کشاورزی نقش بی‌بدیل خود را در دستیابی به امنیت غذایی و توسعه بخش کشاورزی به خوبی ایفا کنند.


  • گروه خبری : گروه مجوزدهي زيرپورتال دفتر امور استانها,اخبار ویژه,اخبار و رویدادها,آمار وفناوری اطلاعات
  • کد خبر : 44016
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب